Odessa inform

Організація економічного співробітництва та розвитку закликає країни обмежувати виготовлення пластику

Організація економічного співробітництва та розвитку закликає країни обмежувати виготовлення пластику
249280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Організація економічного співробітництва на розвитку пропонує зменшити використання пластику та вирішення проблеми відходів за допомогою цілеспрямованої політики – заборон, податків, добровільних/поведінкових стимулів.

Пластмаси одноразового використання, наприклад, упаковки та пакети, становлять приблизно половину світового обсягу пластикових відходів. Їх використання в споживчих товарах і упаковці має бути обмежене на глобальному рівні. Для вирішення низки зовнішніх проблем, що виникають протягом усього життєвого циклу одноразових пластмас, можна поєднувати різні політичні заходи, аби сформувати ефективний комплекс політики. На деяких ринках інструменти політики та політичні заборони допомогли обмежити утворення відходів та засмічення середовища.

 

Проте ефективність цих заходів значною мірою залежить від того, чи доступні екологічно кращі матеріали або продукти-замінники, а також наскільки ефективно забезпечується дотримання цих заходів. Для ефективного втручання в політику потрібен комплекс заходів, що охоплює як одноразовий пластик, так і його замінники, і включає акцент на моніторинг і правозастосування, щоб допомогти мінімізувати забрудненню навколишнього середовища. Потрібно створювати центри прийому сміття доступні місцевим жителям, а також знайти практичну заміну одноразовим виробам.

© 2020 odessa-inform

Мої відео