Odessa inform

Репродуктологія Київ : Щастя батьківства

Репродуктологія Київ : Щастя батьківства
196258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ці два слова викликають стомлену посмішку в одних, відразу в інших та сум у третіх. На превеликий жаль, з кожним днем стати батьками українським подружжям все складніше. Рівень та ритм життя, стан екології та власного здоров’я, надмірний рівень стресів — все це та навіть більше впливають на зародження маленької людини.

Майже кожна жінка мріє побачити на тесті заповітні дві смуги. Кожна затримка, нудота, надмірне відчуття слабкості — кожна найменша причина поганого самопочуття, що збігається з симптоматикою вагітності змушує калатати серце, поки купується та робиться тест.

Важко передати словами ту надію та страх очікування, поки проявляться заповітні смужки. І неймовірно важко передати той відчай, страх та ненависть до власного тіла коли смужка лише одна. Хочеться кричати, плакати, вити від болю та відчаю, що не змогла. В такій ситуації головне заспокоїтись, взяти себе в руки та разом з партнером відвідати спеціаліста, і пам’ятати, що на сьогодні безпліддя — не вирок, а ситуація зі здоров’ям, що призводить до неможливості для жінки завагітніти протягом тривалого часу.

Безпліддя — це симптом або наслідок хвороби чи запального процесу, який впливає на зачаття, виношування та народження здорового малюка. Якщо пара, що знаходиться у дітородному віці, візуально здорова (немає скарг на самопочуття), має регулярне статеве життя як мінімум пів року, не користується контрацептивами і не може зачати дитину — слід звернутись до репродуктолога.

Репродуктологія займається діагностуванням та лікуванням безпліддя

Лікар-репродуктолог направляє або проводить обстеження обох партнерів, досліджує причини, через які пара не може завагітніти, та призначає індивідуальний план лікування.

Якщо пара лише планує вагітність, їй також варто звернутись до такого спеціаліста, адже в його компетенції призначити та провести профілактичні заходи, що попередять можливе безпліддя.

Лікар-репродуктолог призначає низку досліджень (загальний аналіз крові, УЗД та багато інших), завдяки чому стають зрозумілими причини, через які пара не може завести дитину. Обстеження проходять обидва партнери.

Спеціаліст проводить ретельне вивчення всіх можливих причин, що перешкоджають вагітності, пропонує та обговорює індивідуальні варіанти лікування цих причин.

Безпліддя буває жіночим, чоловічим та комбінованим. Основними причинами, що впливають на здатність зачати дитину є: вік, стан яєчників, маточних труб, аномалії матки та шийки матки, блокування яєчок — будь-які порушення, спайки та рубці можуть стати причиною безпліддя у пари. Ці порушення можуть бути наслідками інфекційних захворювань чи хірургічних втручань.

Також безпліддя може виникати через гормональний дисбаланс, кількість та якість сперматозоїдів, генетику та спосіб життя (надмірна або мага вага; вживання алкоголю, наркотиків чи паління; стан екології; захворювання, що передаються статевим шляхом; стрес та тривога).

Коли причини безпліддя стають відомими лікарю, починається курс лікування, після якого пара може або самостійно зачати дитину, або пройти процедуру ЕКЗ (екстракорпорального запліднення). Ця процедура пропонується, коли у жінки відсутні чи непрохідні фаллопієві труби; коли лікування безпліддя неефективне протягом двох років; коли у чоловіка знижена рухливість сперматозоїдів або їх кількість в еякуляті недостатня та за рядом інших причин.

Середня ефективність першої спроби ЕКЗ в Україні становить 50,3%, після другої спроби ефективність зростає до 91,2%. Однак слід пам’ятати, ці показники є середніми, і в кожної жінки показання ефективності ЕКЗ будуть індивідуальними.

Теги: Гінеколог Київ,Консультація гінеколога Київ,Консультація генетика Київ,Генетик Київ,Передімплантаційна генетична діагностика Київ,Генетична діагностика Київ,Мамолог Київ,Лікар-Мамолог,Ультразвукова діагностика Київ,УЗД,ехографія Київ,Каріотип Київ,Хромосомний аналіз Київ,Репродуктолог Київ,Репродуктологія Київ,Нативита,Натівіта,Nativita

© 2020 odessa-inform

Мої відео