Odessa inform

Арутюнян Еміль Карленович : разом з однодумцями меценат допомагає піднімати медицину у Дніпрі та регіоні

Арутюнян Еміль Карленович : разом з однодумцями меценат допомагає піднімати медицину у Дніпрі та регіоні
159223 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медицина в Україні переживає поступовий підйом. Однак враховуючи війну на сході держави, ініційовану Росією, та епідемію COVID-19, темпи розвитку медичних закладів усе ж недостатні. Поступаючи до лікарні з пораненням, український військовий повинен отримати не лише можливість вижити, але й лікуватися у комфортних умовах з найкращим оснащенням. Покращенням медичної сфери, особливо у питаннях надання українським захисникам потрібного лікування, протягом кількох років займається дніпровський меценат Еміль Арутюнян.

Арутюнян Еміль Карленович : обласна лікарня імені Мечникова отримує сучасне технічне оснащення


Патріотизм та активна громадянська позиція – ті якості, які відзначають відомого дніпровського підприємця Еміля Арутюняна. Один з напрямків його благодійної діяльності – сприяння провідним медичним закладам області. Обласна лікарня імені Мечникова з 2014 року регулярно отримує допомогу від самого Еміля Карленовича і його партнера Олександра Петровського, президента Міжнародного Благодійного фонду «Благодійність».
Лікарня імені Мечникова у Дніпрі – одна із провідних лікарень у регіоні. Це багатопрофільний заклад, яка у тому числі спеціалізується на лікуванні поранених бійців ООС. Це означає, що він потребує найкращого технічного та медикаментозного забезпечення. На жаль, держава не в змозі забезпечувати лікарню всім необхідним, тому Еміль Арутюнян та інші підприємці, меценати та волонтери регулярно забезпечують медиків усім необхідним.
Нещодавно кардіологічне відділення закладу отримало у подарунок кілька сучасних кардіографів та зручних ліжок, що стануть хорошою допомогою для складних пацієнтів. У закупівлі цього обладнання, крім Еміля Карленовича та Олександра Володимировича, взяли участь інші відповідальні підприємці, зокрема, директор відомої української м’ясної корпорації «Алан» В’ячеслав Капустін. Як розповіли меценати, сучасні багатофункціональні ліжка, які до лікарні закупили у Німеччині, дуже корисні для пацієнтів після операцій, а також тих, хто перебуває у важкому стані. Що стосується кардіографів, то для медичного закладу обласного значення це придбання є надважливим: це новітнє обладнання для вимірювання і контролю роботи серця є одним з головних у роботі кардіовідділень. А оскільки до отримання цього подарунка на балансі лікарні імені Мечникова був лише один кардіограф на 40 відділень, про діагностику та лікування пацієнтів на європейському рівні не могло бути й мови. Відтепер, коли заклад отримав одразу 6 кардіографів, пацієнти, що перебувають у складному стані або потребують термінового обстеження та лікування серця, отримають повноцінне медичне обслуговування.
Як розповіли благодійники, допомога лікарні на цьому не завершується. Попереду ще оновлення медичних меблів, також необхідних для якісного лікування та відновлення пацієнтів, у тому числі поранених у зоні ООС.

Благодійна діяльність Арутюняна Еміля Карленовича на медичній ниві


Еміль Арутюнян, так само як і Олександр Петровський разом з представниками Фонду «Солідарність», ніколи не залишає розпочатих ініціатив.


Благодійні акції не є разовими: вони є регулярними, а з кожним роком меценатська активність цих підприємців тільки зростає.

Говорячи про медицину, Еміль Карленович, Олександр Володимирович та їхні партнери регулярно забезпечують місцеві лікарні усім необхідним. Показовою став епідеміологічний стан у зв’язку з COVID-19. Протягом карантину меценати і волонтери завезли кілька партій масок, рукавичок та інших захисних засобів для медичних працівників та пацієнтів.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 odessa-inform

Мої відео