Odessa inform

Посадову особу судитимуть за недбалість, внаслідок якої підрядній організації безпідставно виплачено бюджетні кошти

Посадову особу судитимуть за недбалість, внаслідок якої підрядній організації безпідставно виплачено бюджетні кошти
145029 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно посадової особи одного з управлінь Краматорської міської ради, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 367 КК України, а саме у неналежному виконанні службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам.
 
За версією слідства, у вересні 2018 року між  Спеціалізованим комунальним підприємством «Ритуальна служба» Краматорської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду з будівництва огорожі на кладовищі загальною вартістю близько 360 тис грн.
 
У подальшому інженер одного з управлінь міської ради, стосовно якої у липні 2018 року до суду направлено справу про службову недбалість, що призвела до зайвого витрачання з бюджету 336 тис грн на ремонт дитячого садка, неналежно виконуючи обов’язки з технічного  нагляду за возведенням паркану на цвинтарі, не перевіривши об’єми та відповідність фактично виконаних будівельних робіт зазначеним у договорі, підписала акти їх приймання та передала замовнику. 
 
Згідно з висновками судово-будівельної експертизи, вартість фактично збудованої залізобетонної огорожі виявилась завищеною, отже службова недбалість інженера призвела до безпідставного перерахування на користь підрядника понад 102 тис грн бюджетних коштів. 
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
 Додатково: санкція статті передбачає штраф від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Теги: законісправедливість

© 2020 odessa-inform

Мої відео