Odessa inform

Еміль Арутюнян: з ініціативи та за участю мецената на території храмового комплексу Різдва Пресвятої Богородиці провели посадку дерев

Еміль Арутюнян: з ініціативи та за участю мецената на території храмового комплексу Різдва Пресвятої Богородиці провели посадку дерев
79918 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед соціально корисних справ особливе місце посідає висадка дерев. Вона символізує нове життя, духовний ріст та прогрес суспільства. Саме тому відомий дніпровський меценат Еміль Арутюнян ініціював та особисто взявся за справу створення нових зелених насаджень. Місцем для озеленення обрали храмовий комплекс Різдва Пресвятої Богородиці у місті Дніпро.

Еміль Карленович Арутюнян: висадка дерев на території церкви – корисна і богоугодна справа


Нещодавно на території храмового комплексу Різдва Пресвятої Богородиці міста Дніпра відбулася посадка дерев. Цю корисну і дуже символічну акцію приурочили до приїзду керуючого Дніпровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона (Зинкевича). Ініціював добру справу дніпровський підприємець та один з провідних місцевих меценатів Еміль Арутюнян.
Симеон, Єпископ Дніпровський і Криворізький, який завітав до храму на службу, особисто долучився до посадки дерев. Він розповів, що дерево – символ довголіття. Тому акція не лише корисною для екології, але й дуже символічно: зелене місто є запорукою довгого та здорового життя мешканців. А віруючі дніпряни, які приходитимуть до храму задля молитви, зможуть милуватися зеленими насадженнями. Єпископ висловив подяку ініціатору Емілю Карленовичу та зауважив, що для великих справ не потрібно великих днів – їх можна робити кожного дня. А якщо кожен долучиться до корисних дій, то місто значно зміниться на краще.
Відповідаючи на питання щодо своєї ініціативи, сам Еміль Арутюнян розповів про мету висадки дерев. Він поділився, що прагне, аби у його рідному місті було якнайбільше зелених місць, де містяни зможуть відпочивати зі своїми дітьми. Важлива ідея, близька Емілю Карленовичу, - зробити Дніпро містом, у якому люди хочуть жити і яке не будуть залишати у пошуках кращого.
Храм Різдва Пресвятої Богородиці відносно новий. Він був побудований у 2012 році, тож його прикрашення та озеленення є дуже важливим, у тому числі для прихожан, які регулярно відвідують його. Ідея ініціаторів зробити храмовий комплекс не лише місцем релігійною установою, але й місцем, де люди зможуть відпочивати та отримувати естетичне задоволення, була схвалена і Єпископом Симеоном, і настоятелем парафії протоієреєм Віталієм Лопушанським. Тож організатори акції сподіваються на її продовження та схвальні відгуки від громадян.

Благодійні ініціативи Еміля Карленовича Арутюняна


Озеленення міста, у тому числі культових та релігійних місць, є лише однією незначною часткою багаторічної благодійної діяльності Еміля Карленовича. Разом з головою Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність» Олександром Петровським він є одним з найбільших меценатів свого регіону. Чимало добрих справ та корисних ініціатив завдячують своїй появі саме цим людям.

Допомога дитячим будинкам, інтернатам та лікарням – дуже важливий напрям діяльності Еміля Карленовича.

Він регулярно вітає дітей зі складними долями або проблемами зі здоров’ям зі святами, дарує приємні подарунки, влаштовує цікаві заходи. Багато спільних благодійних заходів влаштовують спільно з Фондом «Солідарність».
Регулярно надають допомогу також лікарням, у тому числі медичним закладам, де лікують дітей або воїнів ООС. Лікарні регулярно отримують від «Солідарності», Еміля Арутюняна та деяких інших однодумців новітнє обладнання, зручні меблі та медичні препарати. З 2014 року важливим напрямом діяльності стала допомога українській армії у боротьбі з російським агресором. На фронт відправляють продукти харчування, медичні препарати та засоби гігієни та побутової хімії.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 odessa-inform

Мої відео