Odessa inform

Єдина у своєму роді “Лісова пісня” на Рівненщині!

Єдина у своєму роді “Лісова пісня” на Рівненщині!
15533 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 роки роботи, 48 сторінок тексту та ось вона нарешті готова! Єдина у своєму роді “Лісова пісня”, яку талановита майстриня з Рівненщини вишила своїми руками! Олена Медведєва власноруч вишила книгу відомої української письменниці до 150-річчя з Дня народження Лесі Українки. Талановита жінка зазначила: “Мені хотілося зробити подарунок Лесі Українці, я хотіла вшанувати її слово і вишити те, що не вмирає. Я працювала над цією книгою 2 роки. Увесь шрифт, малюнки та наповнення повністю відтворені із першого оригінального видання. Книга містить понад 68 тисяч літер”.

Книга важить 7 кілограмів та не має аналогів у світі. За словами Олени це творіння має досить цікаву історію створення. 2 роки жінка їздила із Рівненщини до Луцька для того, аби повністю насолодитись, надихнутись та зрозуміти українську поетесу. Леся Українка родом з Волині. За словами Олени в книзі міситься 48 вишитих сторінок розміром 60 на 42 сантиметри, а також 7 ілюстрацій. Звісно, вона не обійшла стороною головних героїв твору та зобразила їх у своєму творінні. Для того, аби повністю передати характери героїв, жінка використала ілюстрації, які понад 40 років тому намалювала львівська художниця Софія Караффа-Корбут.

Жінка все життя присвятила розвитку та розповсюдженню літератури. Вона ініціювала видавництва книжок ручної роботи. Її твори й так мали неповторні риси, проте останнє її творіння не можна порівняти ні з чим. Також вона нагадує про те, що завтра на Рівненщині проходитимуть свята, присвячені пам’яті видатної української письменниці. Хтось буде інсценувати її твори, хтось спілкуватиметься про творчість та співатиме її вірші, які вже встигли покласти на музику. Та що б хто не робив, він все одно нестиме пам’ять про Лесю Українку!

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 odessa-inform

Мої відео