Odessa inform

Тепер банки будуть безпечнішими! Посилення кібербезпеки в банківській системі!

Тепер банки будуть безпечнішими! Посилення кібербезпеки в банківській системі!
157340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні повідомили про новий документ, який створив Національний Банк України. За ним повідомляється, що тепер кожен банк повинен покращити свою систему кібербезпеки. Останнім часом надали дуже велику кількість скарг, на те що нібито в людей зникають гроші з депозитів та банківських карток. Тому Нацбанк вирішив, що необхідно оновити та ввести контроль системи кібербезпеки. З усіма правилами можна ознайомитись на сайті банку. Постанова Правління НБУ від 16 січня 2021 року №4 «Про затвердження Положення про здійснення контролю за дотриманням банками вимог законодавства з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та електронних довірчих послуг». Вона набрала чинності 21 січня 2021 року.

Його ухвалили та представили світу. В ньому дотримано всіх законів, які стосуються особистих меж та політики банків. Але відсьогодні, щорічно кожен банк України повинен буде проводити власну систему контролю кібербезпеки та звітувати про це до Національного банку України. Це на думку працівників НБУ допоможе уникнути багатьох проблем, які виникали в користувачів раніше. Самооцінка допоможе банкам виявити слабкі місця в власній системі та виправити все. Що саме повинні будуть писати у звіті банки:


– ефективність функціонування системи управління інформаційною безпекою банку;
– повнота виконання банком вимог нормативно-правових актів Національного банку з питань інформаційної безпеки й кіберзахисту;
– рівень управління банком ризиками інформаційної безпеки й кіберризиками, системи внутрішнього контролю за цими напрямами.

Сподіваємось, що така постанова допоможе нам відчувати себе більш захищеними від махінацій. А банки будуть відповідальніше ставитись до своїх обов’язків.

© 2020 odessa-inform

Мої відео