Odessa inform

Яка погода чекатиме на українців найближчі кілька тижнів?

Яка погода чекатиме на українців найближчі кілька тижнів?
131054 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року на Україні прийшла справжня холодна зима, з кучугурами снігу, морозами, більшими за -10 та вітром, від якого пробирає все тіло. Спрогнозувавши, яка погода буде в Україні найближчим часом, синоптики розповіли, що це не останні морози в цьому році. На нас чекатиме різке похолодання ще в лютому. За словами Владислава Білика, холодна погода триматиметься до кінця тижня. 20-21 січня температура стане трохи вищою, а потім знову морози.

Владислав Білик наголосив: "За прогнозами 20-21 січня почне поступово підвищуватися температура, приблизно 25-го буде тепло, вдень близько 0 на території України. Але на мороз потрібно, звичайно, звертати увагу, бо в цьому місяці дуже холодно". І найважливіше те, що це далеко не кінець таких погодних умов, адже на нас чекатимуть морози в лютому, які будуть не менш вражаючими, ніж нинішні.

Зараз в інтернеті часто можна побачити дані про те, що така погода є аномальною для України. Проте за словами синоптиків, нічого надзвичайного не відбувається. Така погода абсолютно нормальною для нашого клімату. Звісно, за останні 20 років, коли зими були набагато теплішими та майже без снігу, ми звикли до нових умов. Проте ще 20 років тому, кожна зима була холодною та сніжною, тож немає чому дивуватись. Це не диво, яке трапляється 1 раз в 100 років, а нормальна погода, яка повинна бути зимою, запевняють синоптики.

Вони просять всіх українців бути обережними. Адже те, що випав сніг, не означає, що потрібно кидати все та бігти на вулицю. А по-перше, варто тепло одягнутись, краса красою, але заморозки ніхто не скасовував поки, а по-друге, бути обережними на слизьких ділянках. Іноді під снігом ховається лід, на якому легко впасти, тож закликаємо вас бути обережними.

© 2020 odessa-inform

Мої відео