Odessa inform

Маски майже на 100 % захищають від COVID-19

 Маски  майже на 100 % захищають від COVID-19
181950 ПЕРЕГЛЯДІВ

В період новорічних свят не варто забувати про безпеку, адже коронавірусна інфекція не зникла. Вона з нами тут і зараз. Перед локдауном особливо варто нагадати про головний аксесуар 2020 року. Маски блокують поширення крапель у повітрі, які виділяються під час кашлю та чхання.

У Великій Британії науковці дійшли до висновку, що захисні маски для обличчя захищають людину на 99 від COVID-19, який передається повітряно-крапельним шляхом. Доказом є результати дослідження, яке проводив британський науковий центр Royal Society Open Science.За словами вчених, частинки, що виділяються є головним шляхом передачі коронавірусу SARS-CoV-2. Тому, дотримуватися соціальної дистанції не менш важливо, якщо ми говоримо про запобігання поширенню вірусу.

Основним предметом дослідження було визначення якості захисту, тобто блокування поширення крапель від людини під час дихання або кашлю, який забезпечують маски на обличчі, залежно від дистанції, якої дотримуються між собою люди в умовах санітарних обмежень під час пандемії.

При проведенні досліджень вчені з’ясували, що жінка, яка стоїть на відстані двох метрів від чоловіка, який кашляє без маски, уражається краплями, які поширюються у повітрі навколо у 10 тис. разів більше, ніж у випадку, якщо людина кашляє, але вона у захисній масці.

Захисні маски на обличчі значною мірою, зокрема до 99,9%, блокують поширення крапель у повітрі, які виділяються людиною під час кашлю/чхання/розмов і можуть переносити COVID-19.Водночас такі висновки стосуються захисту від великих крапель, більших за 170 мікронів у діаметрі.

У Всесвітній організації здоров’я наголошують на тому, що навіть після щеплення проти COVID-19 необхідно буде носити захисні маски та зберігати дистанцію. Вакцинація загалом повинна запобігти спалахам хвороби COVID-19, але не розповсюдженню вірусу.

Теги: коронавірусна хвороба,новорічні свята ,локдаун ,захисні маски ,повітряно-крапельним ,вакцинація , соціальна дистанція

© 2020 odessa-inform

Мої відео