Odessa inform

Не виходячи з дому: редакція D1 склала добірку музеїв світу, які можна відвідати онлайн

Не виходячи з дому: редакція D1 склала добірку музеїв світу, які можна відвідати онлайн
90119 ПЕРЕГЛЯДІВ

На час масових обмежень через пандемію коронавирусу світові культурні заклади закрили свої двері для відвідувачів. Але, завдяки розвитку сучасних технологій, закриття кордонів — не перепона. Тому розповідаємо, які заклади світу можна відвідати онлайн.

Музей Ван Гога Один із найпопулярніших музеїв розташований в Амстердамі і зберігає майже всі найвідоміші картини митця, крім "Зоряної ночі". Користувачі мають можливість безкоштовно ознайомитися з полотнами та «пройтися» по виставковим залам.

Метрополітен-музей Музей мистецтва «Метрополітен» розташований у Нью-Йорку. Він вважається одним з найбільших і є четвертим за відвідуваністю художнім музеєм світу. На своєму сайті Метрополітен пропонує відвідувачам побачити онлайн понад 200 000 експонатів, серед яких картини Ван Гога, Джексона Поллока і Пабло Пікассо.

Театр-музей Сальвадора Далі у Фігерасі Театр-музей художника-сюрреаліста Сальвадора Далі розташований у Каталонії. Але його також можна відвідати онлайн. У музеї зберігається найбільша колекція творів майстра. Серед представлених полотен — «Привид сексуальної привабливості», «Портрет Гала з двома реберцями ягняти, балансують на її плечі», «Кошик з хлібом», «Галатея зі сферами» та інші.

Британська галерея Тейт Художній музей в Лондоні працює з 1897 року. Тут найбільше зібрання творів британського мистецтва з 1500 року до наших днів, включаючи шедевр Мілле «Офелія». На сайті є огляд деяких залів, статті та онлайн-виставки.

Національний музей жіночого мистецтва Всі твори мистецтва з цього музею створені жінками. Сама будівля розташована у Вашингтоні, але ви можете прогулятися залами онлайн.

Музей Галілея «І все-таки вона крутиться!». Музей присвячений великому бунтівникові свого часу - фізику Галілео Галілею та розташований в італійській Флоренції. У його залах можна знайти не тільки предмети, пов'язані з життям вченого, тут також є науковий музей, в якому можна простежити шлях розвитку звичних для нас речей.

Версальський палац Комплекс Версальського замку включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Над будівництвом всього комплексу разом із садами працювали найкращі французькі архітектори свого часу — Луї Ле Во, Андре Ленотр, Франсуа дьорбе, Жюль Ардуен-Мансар, Габріель. А для того, щоб наші сучасники мали можливість побачити його у всій красі, навіть не долаючи при цьому тисячі кілометрів - організатори онлайн туру зробили 132 тисячі фотографій палацу. Тепер користувачі інтернету можуть прогулятися по замку і відвідати сад і 21 кімнату, детально розглянути інтер'єр, картини, скульптури тощо.

© 2020 odessa-inform

Мої відео