Odessa inform

Кожна третя дитина в Україні ризикує стати жертвою кіберманьяків

Кожна третя дитина в Україні ризикує стати жертвою кіберманьяків
145895 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько третини дітей в Україні ризикують стати жертвами кіберпереслідувачів. Про це розповів уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба під час брифінгу «Як захистити дитину від сексуального насильства», який відбувся 18 листопада - в Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.  

«Дослідження показало, що 30 % дітей погоджувалися зустрітися з дорослою людиною, не тільки з дорослою, а взагалі з людиною, яку ніколи в житті не бачили, офлайн після спілкування в інтернеті», — повідомив Кулеба.

Також чиновник навів статистичні дані, згідно з якими 70 % дітей впевнені, що добре знають Інтернет та не відчувають особливої загрози.  А 67 % з них зізналися, що бачили в мережі зображення або повідомлення, які їх шокували та засмутили. 

Уповноважений Президента з прав дитини зауважив, що загалом 35 % дітей більшу частину вільного часу використовують Інтернет, надаючи перевагу спілкуванню у соціальних мережах. 

«Майже 80 % дітей перебувають в Інтернеті від години до шести годин, 30 % — від трьох до шести годин», — додав він.

Микола Кулеба зазначив, що дані взято з соціалогічного дослідження, яке проводилося спільно з Міжнародним союзом електрозв’язку.  Кількість респондентів - понад 5 тисяч дітей та 5,5 тисяч батьків. Результати опитувань незабаром будуть оприлюднені офіційно.

Нагадаємо, минулого тижня, у Дніпрі понад 200 освітян та членів громадських організацій зібралися на форум «SexEducation Dnipro», аби обговорити теми сексуальної освіти, кібербезпеки та статевого здоров`я.

© 2020 odessa-inform

Мої відео