Odessa inform

В Україні запустили мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції

В Україні запустили мобільний додаток для контролю режиму обсервації та самоізоляції
203515 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невикористання додатка «Дія» вважатиметься порушенням карантину, тому підлягає накладенню штрафів. Про це в ефірі деяких національних каналів повідомив віцепрем`єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації, якому Кабімін доручав до 5 квітня розробити і запровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції або обсервації, відзвітувало — мобільний додаток запрацював. Використовувати програму зобов`яжуть людей, які повернулися з-за кордону і підлягають обсервації, хворі на коронавірус та ті, у кого хворобу підозрюють.

До речі, за словами Михайла Федорова, додаток тільки почали тестувати. Щодо людей, які не мають смартфонів, вони повинні зв`язуватися з колл-центром та інформувати про свій стан, потреби, контакти і т.п.

Протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити.

За допомогою сервіса українці також зможуть дізнатися новини щодо коронавірусу від уряду, матимуть доступ до практичних порад, корисної інформації, як убезпечити себе та рідних від зустрічей з потенційно зараженими особами.

Нагадаємо, додаток «Дія» можна безкоштовно завантажити в App Store та Play Market. Ідентифікація користувачів відбувається за допомогою технології BankID через систему Національного банку та ПриватБанку. «Дія» працює як при наявності інтернету, так і в офлайн-режимі.

© 2020 odessa-inform

Мої відео