Odessa inform

Депутати вимагають відкриття дитячих садочків

Депутати вимагають відкриття дитячих садочків
204574 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звернення нардепів до Прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля пропонує розглянути можливість відкриття закладів дошкільної освіти з 1 червня. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила народна депутатка Юлія Гришина.

Вона зазначила, що ініціатива члена Комітету Верховної Ради з питань науки, освіти та інновацій Володимир Воронова знайшла велику підтримку у залі Парламенту. І це важливо тому, що у разі закриття дитсадків до вересня багатьом батькам буде ні з ким залишити дитину, щоб вийти на роботу. А після закінчення карантину ця проблема постане перед сотнями тисяч українців, що може підштовхнути до зростання безробіття.

Згідно з депутатським зверненням, відкриття садочків має відбутися у 3 етапи.

1 етап — дозвіл на організацію «чергових груп» в дитячих садочках, позашкільних закладах, дитячих центрах, з обмеженнями часу перебування у закладі та кількості осіб у приміщенні – для батьків, які мають документи (довідки) з місця роботи про необхідність виконання трудових обов’язків, для дітей з особливими потребами, а також для невідкладних випадків. 2 етап — дозвіл на організацію короткочасного перебування дітей та денного догляду за дітьми. 3 етап — поновлення повноцінного освітнього процесу або надання послуг дитячими закладами.

Нардепи впевнені, що з протиепідемічними заходами у дитсадків не виникне проблем, адже вони в своїй діяльності завжди дотримуються санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм. А правила стерилізації та дезінфекції — це частина їхньої повсякденної роботи.

Наразі документ на підтримку цієї ініціативи підписали 52 депутати.

© 2020 odessa-inform

Мої відео