Odessa inform

Російські військові закуповують системи супутникового зв'язку Starlink в арабських країнах

Російські військові закуповують системи супутникового зв'язку Starlink в арабських країнах
284928 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нову перехоплену розмову російських військових, згідно з якою системи супутникового зв'язку Starlink в росії закуповуються в арабських країнах за вартістю приблизно 200 тисяч рублів (близько двох тисяч доларів).

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: держава-агресор росія закуповує комунікаційні засоби, включаючи термінали супутникового інтернету Starlink, для використання у війні в арабських країнах. У свіжому перехопленні радіообміну російські окупанти обговорюють можливості придбання терміналу супутникового зв'язку Starlink,» - повідомили в заяві.

За словами одного з ворожих військових, «араби постачають усе: кабелі, Wi-Fi, маршрутизатори...».

Нещодавно Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило використання Starlink російськими військами на окупованій території України.

Американський мільярдер Ілон Маск назвав ці повідомлення «неправдивими», стверджуючи, що «американська аерокосмічна приватна компанія SpaceX не продала росії ці термінали».

У Starlink раніше повідомили, що компанія SpaceX Ілона Маска, яка забезпечує функціонування Starlink, «не веде жодних справ із російським урядом чи його військовими». В компанії додали, що якщо виявлять, що термінал Starlink використовується несанкціонованою стороною або стороною, що перебуває під санкціями, то проведуть розслідування та вживатимуть заходів для деактивації терміналу у разі підтвердження.

У відповідь на це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зазначив, що системи супутникового зв'язку Starlink потрапляють до росії через посередників.

«Ніхто не стверджує, що Starlink офіційно продається російським користувачам. Але сьогодні рф - не лише держава-терорист №1, а й держава-контрабандист №1, тому, так, це проблема, над якою зараз працюють,» - відзначив він.

© 2020 odessa-inform

Мої відео