Odessa inform

УДФСУ увійшов у перелік закладів вищої освіти де проведуть безкоштовні підготовчі курси для вступників з ТОТ

УДФСУ увійшов у перелік закладів вищої освіти де проведуть безкоштовні підготовчі курси для вступників з ТОТ
161435 ПЕРЕГЛЯДІВ

Університет державної фіскальної служби України (УДФСУ) увійшов у перелік закладів вищої освіти, де проведуть безкоштовні підготовчі курси для вступників місцем проживання яких є тимчасово окупована територія (ТОТ) окремих районів Донецької та Луганської областей, ТОТ Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Відмітимо, що це пілотний проєкт Міністерства освіти і науки, який працюватиме на базі 23-х університетів – «Освітніх центрів «Донбас-Україна», «Крим – Україна». Мета якого – створення умов для надання молоді, яка проживає на ТОТ, можливості здобувати якісну освіту в українських університетах, що стане запорукою поступової реінтеграції в українське суспільство та становлення активної громадської позиції.
Задля забезпечення готовності, належного формування та проведення навчання на курсах з підготовки до вступу в державні заклади вищої освіти сьогодні керівництво УДФСУ взяло участь в нараді з іншими закладами вищої освіти, які беруть участь в проєкті.

Проведення безоплатного навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах планується з червня по серпень 2021 року.

Зауважимо, що для університету важлива соціальна адаптація молоді у новому середовищі, їх культурний і освітній розвиток, в УДФСУ вже навчається 111 студентів з ТОТ та працює 13 науково-педагогічних працівників. А також, в університеті є все необхідне для реалізації проєкту Міністерства освіти і науки України щодо підготовчих курсів.

© 2020 odessa-inform

Мої відео