Odessa inform

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ВІДОМИХ: заслужений журналіст України Анатолій Мішин

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ВІДОМИХ:  заслужений журналіст України Анатолій Мішин
55664 ПЕРЕГЛЯДІВ

Анатолій Вікторович Мішин народився 2 березня 1968 р. у Житомирі. Упродовж 1991–1996 рр. навчався у Полтавському державному педагогічному інституті імені В. Г. Короленка на історичному факультеті. Тоді в Полтаві не готували фахівців з журналістики, тому лави медійників найчастіше поповнювали представники найбільш дотичних галузей знань – історики й філологи. Вони засвоювали ази професії самотужки та під керівництвом старших колег, дипломованих журналістів.
Значний відтинок творчого шляху Анатолія Мішина пов’язаний із полтавським обласним телебаченням (1994–2017). У державній телерадіокомпанії «Лтава» він працював на різних посадах. Спочатку був редактором редакції інформаційних програм і ранкової прямоефірної програми, потім – коментатором телебачення, головним редактором телебачення і директором творчо-виробничого об’єднання телевізійних програм. Окрім того, протягом 2007–2016 рр. був позаштатним кореспондентом української служби BBC у Полтавській області.


Так Анатолій Вікторович здобув досвід не лише створення медійного продукту, а й організації процесу виробництва новин, що вимагає лідерства і менеджерських здібностей. Його кар’єра припала на період державного регулювання телерадіопростору, тривалих дискусій про необхідність створення суспільного мовлення і, власне, запуску суспільного мовника в регіоні. У непростий час трансформацій Анатолій Мішин працював заступником і виконувачем обов’язків директора філії Національної телекомпанії України «Полтавська регіональна дирекція телеканалу “Лтава”» (2016–2017).
За 23 роки роботи на ТБ знаний медійник створив тисячі інформаційних сюжетів, провів безліч авторських програм, ток-шоу і прямих ефірів з відомими особистостями, зняв документальні фільми про історичні події та видатних земляків, що були відзначені на журналістських конкурсах. Серед них – Міжнародний телерадіофестиваль «Україна – рідний край» (2004) і Всеукраїнський фестиваль документального кіно «Стрічка часу» (2009). 2012 р. Анатолій Мішин здобув звання заслуженого журналіста України. Таким чином держава відзначила його за вагомий внесок у розвиток Полтавщини та високий професіоналізм.


Маючи солідний досвід журналіста-практика, 2017 р. Анатолій Мішин вирішив здобути й теоретичну освіту журналіста. Умови сприяли цьому, бо з 2007 р. в Полтавському національному (тоді ще – державному) педагогічному університеті імені В. Г. Короленка розпочали навчати майбутніх медійників. Окрім бакалаврату, в закладі освіти з’явилася й магістратура з журналістики, на заочне відділення котрої і вступив Анатолій Вікторович.
«Не буду приховувати, дещо скептично ставився до цієї ідеї в плані набуття нових знань. Просто вирішив, так би мовити, оформити офіційні стосунки з професією, з якою живу майже чверть століття. А таки дізнався дещо нове, став звертати увагу на певні нюанси в публіцистиці та медіаосвіті. Ох, багато розумного почув», – зізнається журналіст, який сумлінно ходив на лекції та практичні заняття у вечірній час і брав активну участь в обговоренні теоретичного матеріалу.
Узимку 2018 р. Анатолій Мішин, котрий сам міг би багатьох навчити журналістики, здобув ступінь магістра з фаху. Він задоволений, що обрав саме Полтавський педуніверситет і постійно з теплом згадує профільну кафедру журналістики, зв’язки з якою підтримує і після завершення навчання. До речі, однокурсником Анатолія Вікторовича був його відомий колега радіожурналіст Олександр Бобошко, який також свого часу навчався на історичному факультеті.


Після завершення роботи на «Лтаві» Анатолій Мішин працював на посаді начальника відділу взаємозв’язків з ЗМІ департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Полтавської облдержадміністрації, знімав документальний фільм до 100-річчя Української революції та вів програму «Медіа Думка» на телеканалі «Центральний». Відомий журналіст періодично приходить у педагогічний університет на зустрічі зі студентами, аби поділитися ними практичним досвідом і поглядами на актуальні процеси у професії.

Більше про Анатолія Мішина ви можете дізнатися за покликанням:
http://philonew.pnpu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/%D0%97%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%81%D1%82-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8-%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%96%D0%B9-%D0%9C%D1%96%D1%88%D0%B8%D0%BD.pdf

© 2020 odessa-inform

Мої відео