Odessa inform

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сіл’є відвідав педагогічний університет

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сіл’є відвідав педагогічний університет
374309 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 серпня 2023 р., у День пам’яті захисників України, у Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка з дружнім візитом прибув Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сіл’є зі своєю командою.

Гості й представники університетської спільноти вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України з числа студентів, випускників та викладачів університету біля Карти пам’яті.

Робоча зустріч, що відбулася в оновленому ветеранському просторі, була плідною та сприяла окресленню нових напрямків співпраці.

Ректорка університету Марина Гриньова подякувала представникам ПРООН за увагу до проблеми реінтеграції ветеранів та зауважила, що така співпраця є довгоочікуваною відповіддю на завдання стратегічного розвитку навчальної установи як осередку консолідації українців задля допомоги один одному в умовах війни.

Колектив педагогічного віддано виконує свою гуманістичну місію з початку війни: підтримує внутрішньо переміщених осіб, сприяє організації діяльності евакуйованих навчальних закладів – Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю імені С. Бубки і Покровського педагогічного фахового коледжу. Марина Вікторівна також зауважила, що завдяки роботі ветеранського простору вдалося впровадити ряд важливих ініціатив: навчання студентів за програмою «Шлях ветерана», підготовка викладачів до роботи з носіями бойового досвіду, підтримка ветеранської спільноти, формування спеціальних освітніх програм з підготовки спеціалістів підтримуючих професій.

Навесні 2023 року, відповідаючи на виклики часу, в університеті створили ще один підрозділ – факультет психології і соціальної роботи.

Координаторка ветеранського простору Юліана Линник розповіла про особливості роботи простору, окреслила та продемонструвала стратегічні напрямки розвитку.

Університет плідно співпрацює з ветеранським простором. Сьогодні він флагман у розвитку ветеранського руху на Полтавщині, його функціонування дозволяє викладачам підвищувати свою обізнаність та планувати відповідним чином зміст навчальної діяльності.

Так, деканка факультету педагогічної і мистецької совіти Наталія Сулаєва щиро подякувала представникам ПРООН за можливість взяти участь у тренінгу з когнітивно-процесуальної терапії. Він спонукав освітян відкоригувати завдання в реалізації освітніх програм.

Деканка факультету психології і соціальної роботи Світлана Яланська зауважила, що фахівці трьох кафедр (психології, кризової психології, соціальної роботи, реабілітації та повоєнної адаптації) зараз впроваджують в навчальний компонент інноваційні методики та програми, щоб здобувачі освіти мали можливість якісно та кваліфіковано надавати допомогу та підтримку цільовим групам.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сіл’є зазначив, що радий такій співпраці і вражений великим обсягом роботи та кількістю напрямків, які спільно з партнерами реалізуються у ветеранському просторі. Гостей зустрічі цікавили питання актуальності впровадження сервісів з психологічної підтримки, можливості масштабування діяльності у сфері допомоги ветеранам, нові виклики та незакриті потреби простору. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео