Odessa inform

ПНПУ імені В. Г. Короленка отримав термінал Starlink

ПНПУ імені В. Г. Короленка отримав термінал Starlink
364843 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 червня 2022 р. Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка отримав комплект супутникового Інтернет-зв’язку «Starlink». Платформа буде використовуватися для забезпечення навчального процесу. Вона спрятиме розширенню освітніх послуг, зокрема в онлайн-форматі.

Starlink — це глобальна система супутникового інтернету від компанії Ілона Маска SpaceX. Starlink – інноваційний проєкт, який завдяки мережі супутників та спеціальному терміналу із супутниковою антеною забезпечує доступ до широкосмугового інтернету в будь-якій точці планети. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його дуже складно відключити. Він більш стійкий до цензури та кібератак. Завдяки тому, що супутники Маска кружляють доволі близько до Землі, затримка сигналу майже непомітна — до 20 мілісекунд.

На презентацію термінала системи SpaceX Starlink запросили адміністрацію університету, керівників структурних підрозділів, співробітників інформаційно-обчислювального центру, викладачів фізико-математичного факультету, представників студентського самоврядування.

«Колектив Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка висловлює подяку Міністерству освіти і науки України за всебічну підтримку, дієву допомогу, сприяння в наданні важливого обладнання. Тісна співпраця важлива завжди, а в умовах воєнного стану вона набуває особливої значущості. Зі словами вдячності науковці Полтавського педагогічного сьогодні звертаються особисто до Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, державного секретаря Міністерства освіти і науки України, члена Наглядової ради ПНПУ імені В. Г. Короленка Сергія Захаріна. Для ефективної роботи ми потребуємо швидких рішень, включеності у вирішення найактуальніших завдань, розуміння потреб і викликів часу. Саме такий формат співпраці і забезпечує сьогодні профільне Міністерство», – зазначила у вступному слові ректорка університету професорка Марина Гриньова.

Начальниця інформаційно-обчислювального центру Любов Хоменко розповіла про алгоритм роботи супутникового Інтернет-зв’язку «Starlink» та представила технічні характеристики термінала.

Завідувач кафедри математичного аналізу та інформатики Микола Сєров подякував за підтримку забезпечення освітнього процесу і за можливість працювати із найсучаснішими технологіями.

Студент факультету історії та географії, член вченої ради університету Владислав Долгов висловив слова подяки від студентів керівництву університету, Міністерству освіти і науки України та розробнику технології Ілону Маску за додаткові можливості в організації навчального процесу.

Нагадаємо, з проханням надати доступ до станцій Starlink та супутникового інтернету до засновника компаній SpaceX Ілона Маска звернувся міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Станції Starlink допомагають українським військовим, підтримують роботу критичної інфраструктури, а також медичних, фінансових та енергетичних сервісів. Сьогодні держава до пріоритетних галузей додала і освіту, адже ЗВО дуже важливо мати доступ до інтернету, щоб належним чином забезпечувати освітній процес.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео