Odessa inform

Інтернет-медіа чи телебачення?

Інтернет-медіа чи телебачення?
150280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше в Україні інтернет медіа стали популярнішими за телевізійні канали. Щоб вивчити цю ситуацію було проведено щорічне опитування «Ставлення населення до Засобів Масової Інформації та споживання різних типів медіа у 2019 році».

За результатами дослідження виявилося, що 68%  опитаних все ж таки надають перевагу соціальним мережам для отримання інформації. Цей показник збільшився на 15 % в порівнянні з минулим роком. Популярність та охоплення аудиторії телеканалами знизилися до 66%, в порівнянні з минулорічним результатом, який склав 77%.

 Довіра до засобів масової інформації помітно знизилася у порівнянні з минулим роком.  Традиційним медіа довіряють в середньому на 11%, у порівнянні з 2018 роком. Довіра до загальнаціональної преси складає 19%, до місцевого радіо – 22%, до загальнонаціональних телеканалів – 49%. Водночас довіра до загальнонаціональних інтернет-медіа складає 51%.

Ставлення населення до ЗМІ в Україні почали вивчати ще у 2012 році. З того часу спосіб споживання інформації суттєво змінився. Традиційним каналам більше майже не довіряють, а от інтернет-медіа завойовують увагу користувачів своєю оперативністю та швидкістю подачі новин.

Але не дивлячись на те, що інтернет ресурсами користуються все більше людей в інтернеті надзвичайно поширене поняття дезінформації, яку важко виявляти та перевіряти.

 

Автор: Dnipro Inform

© 2020 odessa-inform

Мої відео