Odessa inform

Порятунок у мистецтві. На день один із музеїв Одеси став пунктом донорства

Порятунок у мистецтві. На день один із музеїв Одеси став пунктом донорства
139812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донорська кров нерідко рятує життя людям у складних ситуаціях. Але багато хто боїться здавати кров, адже на них тисне атмосфера лікарняного закладу. Тому у рамках медичної акції "Мистецтво донорства" в пункт здачі крові на день було перетворено Музей Західного та Східного мистецтва.

Донорство крові є корисною справою не тільки для тих, кому ця кров потрапляє, а й для тих, хто жертвує. Перед здачею проводиться експрес-перевірка стану здоров'я та визначається група крові (яку нерідко люди навіть не знають). І саме така процедура стимулює організм оновлювати запаси, виробляючи нові клітини крові, що позитивно впливає на здоров'я.

Донорство – це не страшно. Щобільше, воно є мистецтвом порятунку життя. І це довели ті, хто наважилися взяти участь в акції. Вона вже проводилася в інших містах України, наразі черга й Одеси. Кушетки та апаратуру для здачі крові розмістили прямо у виставковому залі, серед картин, вік яких досягає подекуди й півтисячоліття. Також для створення натхненної атмосфери у залі грала класична музика від юних інструменталістів, що навчаються в мистецькій школі Столярського.

Процедура проходила в абсолютній стерильності, для цього завчасно було створено спеціальну зону, де можна було знаходитися лише медикам та донорам. Після здачі крові донорам надавалися солодкий перекус та компенсація за обід.

Загалом у рамках цієї акції прибуло 33 донори, на що навіть не сподівалися організатори. Люди були дуже задоволені професіоналізмом та ставленням медиків до них, тому все пройшло у піднесеній і справді мистецькій атмосфері. Сумарно обласна станція переливання крові отримала близько 15 літрів крові.

© 2020 odessa-inform

Мої відео