Odessa inform

Інформаційне агентство : «DOLCE VITA» Виставка Акварелі Тані Кугай

Інформаційне агентство : «DOLCE VITA» Виставка Акварелі Тані Кугай
312378 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 вересня – 25  жовтня 2021 року

Відкриття – 29 вересня о 18:00

 

(вхід на відкриття – за запрошеннями)

Місце проведення: І поверх Центру Української Культури та Мистецтва,

м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64,  (044) 425-12-66.

За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

 

Виставка представляє понад 25 робіт,  створених в техніці акварельного живопису протягом останніх 5 років. Тема проекту «Dolce vita» – «Солодке життя». Представлені в експозиції яскраві натюрморти з соковитими фруктами та квітами випромінюють енергію життя, сонця та щастя!

Твори виконані в двох техніках акварельного живопису: традиційній (на папері) та авторській (на полотні). Мисткиня тривалий час експериментувала з аквареллю, шукаючи нові технічні можливості для підсилення художньої виразності в роботах.

«Мій творчий метод в роботі з акварельними фарбами полягає в спонтанному русі за вільним плином акварелі, її випадковими розтіканнями, мазками, бризками… Саме свіжість, жвавість і невимушеність акварелі приваблює та захоплює мене в цій техніці. Вона несе в собі життєдайну енергією води, завжди непередбачувану, завжди рухливу, завжди креативну» – зазначає Таня Кугай.

Мисткиня народилась в Полтаві в творчій родині. Батько – художник-монументаліст, мати – архітектор, кандидат наук, спеціаліст по старовинній українській архітектурі. Таня Кугай живе та працює в Києві. Із 1993 р. у Національній спілці художників України. Закінчила Національну Академію образотворчого мистецтва і архітектури (майстерня книжкової графіки під керівництвом проф. Чебаника В.Я. та проф. Галінської Г.Г.). Закінчила Республіканську художню середню школу ім. Т.Г. Шевченка (РХСШ). Із 2006 року до теперішнього часу – доцент кафедри рисунка та живопису Київського Національного Університету технологій та дизайну (КНУТД).

Художниця працює в книжковій ілюстрації, естампі, комп’ютерній графіці та дизайні, станковому та монументальному живописі, у художніх техніках – акварель, пастель, акрил, олійний живопис, гравюра, лінорит, граттаж, монотипія, колаж і т.д.

Брала участь у більш ніж 50 художніх виставках та пленерах. Художні твори мисткині були опубліковані в багатьох каталогах, журналах, книгах. У 2007 році була надрукована новорічна листівка по творчій роботі Тані Кугай «Вечір самотності» та поштова марка MiNr. 861. по творчій роботі «Вуличка спогадів» (серія Київ очима художників), «Поштові марки України 2007».

Творчі роботи знаходяться в приватних зібраннях України та зарубіжжя, Музеї міста Києва, Музеї книги та друкарства України, в Музеї ім. Т.Г.Шевченка в м. Пекін, Китай. Творчий доробок включає різноманітність художніх сюжетів і тем: портрети, натюрморти, пейзажі, фігуративні та абстрактні композиції.

Таня Кугай проводить заняття та майстер класи в своїй творчій майстерні «Світлиця натхнення» (facebook.com/svit.kugai) за наступними темами: «Основи академічного рисунку», «Основи академічного живопису», «Начерки, замальовки, рисунки», «Техніка акварельного живопису», «Техніка акрилового живопису», «Техніка олійного живопису», «Графічні техніки», «Техніки естампної графіки», «Техніки декоративно-прикладного мистецтва», «Книжковий дизайн та ілюстрація».

Тел.: +380663530768.

Е-mail: [email protected].

Портофоліо: www.taniakugai.com,  facebook.com/kugai.art, facebook.com/svit.kugai     facebook.com/tania.kugai.

Ласкаво просимо до спілкування мовою мистецтва!

 

 

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа»

 

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

© 2020 odessa-inform

Мої відео