Odessa inform

Як козаки успішно в футбол грали. Топ-4 тріумфи збірної України

Як козаки успішно в футбол грали. Топ-4 тріумфи збірної України
288530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Історія збірної України наповнена великими перемогами й значними здобутками відчутно більше, ніж здається на перший погляд. Тривалий час у матчах «синьо-жовтих» увага акцентувалася не на спроможностях нашої команди, а на можливостях суперників. Щоб швидше забути про цей докорінно неправильний підхід, варто згадати головні надбання найважливішої команди нашої держави.

Туреччина — Україна (17 листопада 2004 року)

Олег Блохін пообіцяв вивести збірну Україну на чемпіонат світу, минаючи жорстоке до нас горнило плей-офф. І даного уболівальникам слово найкращий футболіст у історії київського Динамо дотримався. Увесь відбір до ЧС-2006 «синьо-жовті» провели на одному диханні, а вирішальною цеглиною в побудові цього мегамонолітного українського дому стала впевнена перемога над Туреччиною на полі суперника. Так, де-юре збірна кваліфікувалася на мундіаль не після трьох голів у ворота «яничарів», але головний вклад у національний успіх було зроблено саме в Стамбулі.   

Україна — Туніс (23 червня 2006 року)

Матч з «карфагенськими орлами» був третью й вирішальною для збірної України грою в боротьбі за вихід з групи в фінальному турнірі мундіалю. «Синьо-жовтих» влаштовувала й нічия, проте наша команда не стала тримати синицю в жмені. Гол Андрія Шевченка з пенальті на 70-й хвилині суттєво полегшив завдання втримати результат, який дозволяв нам зіграти в 1/8 фіналу великого міжнародного турніру. Вперше в історії й уперше — опинитися в когорті 16-ти найкращих збірних світу.   

Україна — Швейцарія (26 червня 2006 року)

Вже за три дні Блохіна й компанію очікувало нове випробування. Збірна України не вважалася фаворитом у протистоянні зі Швейцарією, яка на стадії групового раунду залишила позаду Францію. «Синьо-жовті» грали відверто від оборони, суперник теж вичікував свою нагоду відзначитися голом. В основний та додатковий час вболівальники побачили дуель нервів, а забитий м’яч міг бути хіба що відверто шаленим. Команди дотягнули до серії пенальті, де Фортуна посміхнулася Україні. Легендарна «лотерея» з бенефісом Шовковського та знущальницьким ударом Мілевського увійшли в історію України назавжди. Так «синьо-жовті» вперше й поки востаннє увійшли до топ-8 найкращих команд планети.       

Україна — Швеція (29 червня 2021 року)

 

Перемога, яка в пам'яті більшості уболівальників ще свіжа. Дивлячись правді у вічі, варто визнати, що «синьо-жовтим» вдалося вийти з групи за щасливого збігу обставин. Проте пані Вдача не стала відвертатися від нас і в плей-офф. В 1/8 фіналу Україні дісталася Швеція — команда, співставна за можливостями й потенціалом з нашими футболістами. Вже в першому таймі команди обмінялися голами, однак забити більше не змогла жодна зі сторін аж до ендшпілю додаткового часу. І тут своє вагоме слово сказав Артем Довбик. Андрій Шевченко вгадав із заміною, й свіжий футболіст Дніпра-1 вичекав безцінний шанс і забив найважливіший гол у кар'єрі. Так ми потрапили до вісімки найкращих тепер і на першості Старого Світу.

Джерело

Теги: Україна — Швеція,Україна ,Швеція, Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Новости, новости футбола,Новини, новини футболу,Футбол,Дніпро-1,Шевченко,Андрій Шевченко,Андрій Шевченко Вікіпедія, Артем Довбик,Довбик,Довбик Вікіпедія,Артем Довбик Вікіпедія,Україна — Швейцарія,Швейцарія,Збірна України,Збірна України з футболу,Україна — Туніс,Туніс,Туреччина — Україна,Туреччина ,Олег Блохін,Блохін,Як козаки успішно в футбол грали
Автор: admin.sportcomua

© 2020 odessa-inform

Мої відео