Odessa inform

Сноуден про повернення

Сноуден про повернення
141634 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 вересня Екс - співробітник Агентства національної безпеки США, який довгий час перебував в Росії в політичному притулку, оголосив про бажання повернутися до Сполучених Штатів. Він додав, що повернеться тільки в тому випадку, якщо його справу буде розглянуто об’єктивно . Про це було повідомлено  найбільшою некомерційною організацією Америки National Public Radio (NPR).

Сноуден наголосив на тому, що для ефективного правового розгляду необхідно, аби присяжні ознайомилися із секретною інформацією, яку екс-робітник АНБ оприлюднив. Потенційний підсудний також виявив бажання розказати  присяжним про його суб’єктивні причини передачі інформації.

Едвард сказав про неспроможність віднайти справедливість у разі, якщо присяжні не зможуть зрозуміти справу у всьому її обсязі, а отже не зможуть і винести правильний вердикт щодо правильності вчинку Сноудена. Він додав, що повернення на батьківщину задля того, щоб йому винесли вирок, було б поганим прикладом для людей, що хотіли б власноруч розповісти про зафіксовані правопорушення з боку влади.  

Сноуден заявив про те, що працівники спецслужб Російської Федерації пропонували йому співпрацювати, проте він відмовився. За словами Едварда. Будь-який доступ до тієї інформації він знищив ще до прибуття у РФ.

© 2020 odessa-inform

Мої відео