Odessa inform

МЗС проводить планову ротацію дипломатів, у рамках якої вже відправило Пристайка до Великобританії

МЗС проводить планову ротацію дипломатів, у рамках якої вже відправило Пристайка до Великобританії
71122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одним із учасників планової ротації дипломатів став колишній міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Утім, МЗС замінює не лише послів
Міністерство закордонних справ збирається розпочати процес відкликань українських дипломатів та призначення на посади нових.
За словами міністра Дмитра Кулеби, це планові заходи, передбачені нормативними документами, і робота із заміни одних працівників дипломатичних представництв та консульств на інших уже розпочалася. Міністр наразі проводить співбесіди із кандидатами на посади, що звільняться.
Кулеба додав, що замінюють не лише послів, як це часто відбувається, але й дипломатів нижчих рангів. Також він поскаржився, що процес триватиме довше і буде складнішим, ніж зазвичай, через обмеження, пов’язані із карантинними заходами в усьому світі.
Міністр також наголосив, що і без цього процес заміни послів є занадто довгим, оскільки кандидатуру необхідно узгодити із президентом, із владою країни перебування посла та підписати указ про його призначення.
Кулеба заявив, що протягом останнього тижня були звільнені посли України у Великобританії, Італії та Румунії, і одному вже знайшли заміну. Так, Україну у Сполученому Королівстві представлятиме ексглава МЗС Вадим Пристайко.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Дмитро Кулеба,Вадим Пристайко,МЗС
Автор: News Ukraine

© 2020 odessa-inform

Мої відео