Odessa inform

МЗС та Єрмак займаються звільненням політв’язнів, проте не говорять про це, щоб Росія не зірвала обмін

МЗС та Єрмак займаються звільненням політв’язнів, проте не говорять про це, щоб Росія не зірвала обмін
53233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про українських політв’язнів нічого не чути, бо вони не знакові фігури, як Савченко чи Сенцов, а прості громадяни. Проте перемовини ведуться, хоч і чіткої дати нового обміну немає
Очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба визнав, що в Росії залишається багато українських політв’язнів, та додав, що про них говорять менше, тому що вони не знакові особистості, а здебільшого прості громадяни, тому медіа втратили інтерес до цієї теми.
Він стверджує, що для того, щоб тема не зникала з інформаційного простору, робиться багато. Кулеба також додав, що МЗС не може відповідати за увесь процес звільнення політичних в’язнів, проте робить усе можливе на міжнародному рівні.
Також міністр повідомив, що міністерство забезпечило бранців контрактами із адвокатами коштом державного бюджету.
Кулеба визнав, що перемовини про їх звільнення на всіх рівнях, у тому числі на засіданнях Тристоронньої контактної групи. До процесу залучений у тому числі голова Офісу президента Андрій Єрмак.
Міністр додав, що обміни люблять тишу, адже коли він працював послом, то неодноразово бачив ситуації, коли Росія зривала обмін в останній момент після заяв українського МЗС, щоб показати, що саме вона тут усе вирішує.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Дмитро Кулеба,Андрій Єрмак
Автор: News Ukraine

© 2020 odessa-inform

Мої відео