Odessa inform

В кремлі повідомили, що у випадку конфіскації російських активів за кордоном, Росія буде переслідувати всіх осіб, відповідальних за це

В кремлі повідомили, що у випадку конфіскації російських активів за кордоном, Росія буде переслідувати всіх осіб, відповідальних за це
215616 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Це втручання у приватну власність, це - протиправні дії. Ми будемо вживати правові заходи проти всіх, хто має стосунок до таких рішень... росія буде захищати свої інтереси," - зазначив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента росії, під час брифінгу 13 лютого.

Він також додав, що "експропріація чужої власності" може мати серйозні наслідки для світової економіки.

Рада Європейського союзу 12 лютого ухвалила рішення, яке відкриває шлях до можливого створення фінансового внеску до бюджету ЄС із прибутків, отриманих від заморожених російських активів, для підтримки України та її відновлення.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року, ЄС заборонив будь-які операції, пов'язані з управлінням резервами й активами Центрального Банку рф. Це призвело до заморожування відповідних активів, що перебувають у фінансових установах країн-членів ЄС.

Наприкінці січня посли Євросоюзу погодили створення окремого рахунку, на який будуть перераховуватись кошти від цих активів.

Міжнародний депозитарій Euroclear за 2023 рік отримав 4,4 мільярда євро від російських заморожених активів.

Найбільша частина заморожених активів Центробанку росії перебуває в Бельгії - це 180 мільярдів євро, які зараз заблоковані в бельгійській розрахунковій палаті Euroclear.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео