Odessa inform

Перший закордонний візит президентки Молдови буде до Києва!

Перший закордонний візит президентки Молдови буде до Києва!
179514 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 грудня 2020 року відбулася інавгурація новоспеченої президентки Молдови — Маї Санду. Вона вже довгий час займається політичною діяльністю Була Міністром просвіти Молдови, депутатом парламенту та прем’єр-міністром. Вперше балотувалась на пост президента ще у 2016 році, проте 2020 року перемогла та зайняла пост глави держави.

В першому турі виборів вона зайняла перше місце із найвищим результатом — 36,16%. А в другому турі, зійшовшись із дійсним президентом, розгромила його з результатом 57,7%. У кількості голосів це дорівнює аж 224 470.

Наступного дня після інавгурації, Володимир Зеленський зателефонував Маї Санду та привітав з блискучою перемогою. Під час телефонної розмови він запросив її відвідати Україну. Президентка погодилась та сказала, що перший візит, який вона зробить за кордон — буде політична мандрівка до України. Тож тепер ми чекаємо 12 січня. Саме цього дня до Києва приїде Мая Санду.

Тож новий 2021 рік ми розпочнемо з перезавантаження та покращення відносин між Україною та Молдавською республікою. Це дає нам надію на те, що цього року ми знайдемо нових партнерів та закріпимо старі зв'язки.

© 2020 odessa-inform

Мої відео