Odessa inform

Кабмін проголосував за вихід України з угод СНД

Кабмін проголосував за вихід України з угод СНД
52822 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 липня у Верховній Раді на черговому засіданні уряд ухвалив рішення про вихід України з двох Угод СНД. Кабмін погодив указ Володимира Зеленського про вихід з Угоди про гуманітарне співробітництво держав-учасниць СНД та Угоди про Раду з гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД.


Такі рішучі дії Кабінет Міністрів аргументує тим, що наразі, коли триває українсько-російська війна на сході України, де щодня триває збройне повстання і є жертви, то є очевидним, що ні про яку співпрацю з Росією йти мови не може. А співпраця з державами-учасницями СНД відбувається у двосторонньому варіанті на фундаменті укладених нових і діючих двосторонніх договорів.


Також, Міністерство культури та інформаційної політики України наголосило, що міжнародні договори в рамках СНД не відповідають національним інтересам. Тому Україна розриває Угоду про гуманітарне співробітництво держав СНД та Угоду про Раду з гуманітарного співробітництва держав СНД.


Олексій Гончаренко написав на сторінці у соцмережах про те, що завершальний етап внутрішньодержавних процедур полягає в підписанні указу Президентом України.


Нагадаємо, що раніше Україна вийшла з Ради керівників підрозділів фінансової розвідки країн СНД.

Теги: Верховна Рада,Кабмін,Президент України,Інформаційне агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ, новини України
Автор: News Ukraine

© 2020 odessa-inform

Мої відео