Odessa inform

Суд над Порошенком та обвинувачення в державній зраді, детальніше про цю подію:

Суд над Порошенком та обвинувачення в державній зраді, детальніше про цю подію:
278101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як відомо, сьогодні о 14:00 (у свято Водохреща) розпочалося друге засідання Печерського районного суду по справі п’ятого президента України Петра Олексійовича Порошенка, зараз лідера політичної партії “Європейська солідарність”. Там обіцяють обрати необхідний запобіжний захід для колишнього президента.

 

Спочатку перше судове засідання відбулося 17 січня приблизно о 11 годині (проте з запізненням в 40 хвилин) і тривало протягом 11 годин. Прокуратура пред’явила Порошенку обвинувачення у державній зраді та грошових зв’язках з терористами. Згідно з версією представників закону, Петро Олексійович десь у 2014-2015 роках ніби то приєднався до змови з Віктором Медведчуком та Володимиром Демчишиним, ціль — доставляти в Україну вугілля з тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей.

 

До речі, мітинги прихильників колишнього президента почалися ще з аеропорту “Київ” 17 січня, прямо під час приліта Порошенка до України, адже його не було на території нашої країни цілий місяць. За словами Петра Олексійовича та його адвокатів, він 17 грудня терміново відлетів закордон як по робочім, так і по особистім справам. До того ж саме в день його відльоту слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) хотіли вручити повістку щодо здійснення слідчих дій, але його вже не було в Україні. Мітинги прихильників лідера політичної партії “Європейська солідарність” продовжилися і біля стін Печерського районного суду.

 

Отже, протягом всього засідання суд намагався вибрати запобіжний захід для Порошенка, представники Прокуратури стверджували на потребі арештувати п’ятого президента на 2 місяці з можливістю внесення застави, яка складає 1 мільярд гривень. Хоча потім суддя пішов до нарадчої кімнати, пробув там понад 5 годин, але так і не повернувся. Проте до сторін все ж таки вийшов секретар і повідомив, що суддя оголосить своє рішення по справі 19 січня. Крім того, адвокати Порошенка взагалі не погоджуються з запобіжним заходом прокуратури, наголошуючи, що під час ознайомлення зі справою та документами, які надали їм сторона обвинувачення, вони не знайшли там ніяких нормальних доказів причетності чи вини Петра Олексійовича. Вони так само наголосили на абсурді того, що підозру експрезиденту підписав заступник генпрокурора, а не сама Ірина Венедіктова — Генеральний прокурор України. Також був помітний ряд процесуальних порушень з боку слідства. І взагалі сама підозра, а конкретно її текст досить часто містить словосполучення: “невстановлені обставини”, “невстановлені особи” і тому подібне. Тому для чіткого обрання запобіжного заходу Петру Порошенку представникам прокуратури однозначно треба набрати більше вагомих, неспростовних доказів. Як вже зазначалося вище, суд далі продовжується, тому слідкуйте за новинами та будьте обізнаними про події нашої країни.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео