Odessa inform

Двом молодикам, які підпалили кафе на Хрещатику, повідомлено про підозру

Двом молодикам, які підпалили кафе на Хрещатику, повідомлено про підозру
89114 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двом молодикам, які підпалили кафе на Хрещатику, повідомлено про підозру

 

Київською місцевою прокуратурою №6 у взаємодії з слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві встановлено зловмисників, які у травні 2019 року з використанням «коктейлю Молотова» підпалили кафе у центрі столиці.

 

Зазначені особи в ніч на 14 травня 2019 року приїхали до центральної частини міста Києва та підійшовши до кафе, розташованого на вул. Хрещатик, розбили скло вхідних дверей закладу, та жбурнули підпалену пляшку з легкозаймистою речовиною в середину приміщення, внаслідок чого здійнялась пожежа.

 

Після вчинення зазначених дій зловмисники з місця вчинення злочину втекли, заподіявши матеріальну шкоду власнику закладу у великих розмірах.

 

За результатами досудового слідства встановлено причетність до даного правопорушення двох 19-річних молодиків.

 

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб) та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Мотиви вчинення ними кримінального правопорушення встановлюються.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео