Odessa inform

Часті випадки пограбування: як дніпряни намагаються захистити себе?

Часті випадки пограбування: як дніпряни намагаються захистити себе?
9249 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Дніпровщині, як і на території всієї України досить частими стали випадки пограбувань. Тож для того, аби якось забезпечити собі захищеність, дніпряни почали вигадувати різні варіанти протидії злочинцям. Нещодавно продавець із Дніпра розповів про те, що тепер деякі жителі міста купляють не один, а два сейфи. При чому один гарний, для зберігання всієї необхідної інформації, а другий – підробка, аби надурити шахраїв.

Сергій Ковалевський розповів про це на своїй сторінці в Фейсбуці:

“Чоловік років 45 впевнено зайшов в мій Центр безпеки. Було видно: він знає, чого хоче. Тож одразу зупинився біля сейфів і почав ретельно вивчати цінники.

- Мені потрібно відразу два сейфи. Один – хороший, який буде стійким до вогню та зламів. А другий – дешевше, щоб не шкода! Так почалась моя з ним розмова, запевнив Сергій. Мене щиро здивував вираз про сейф «щоб не шкода». І я поцікавився, навіщо йому другий.

- А що Ви будете робити з сейфом, який дешевше? Для чого той, що “не шкода”?

В голові я вже прокрутив кілька варіантів, які можуть бути: в офіс, на подарунок тещі.

Але відповідь була зовсім не такою!

- Муляж для злодіїв. Я поставлю його на помітне місце. Наложу туди якісь непотрібні речі. І якщо злодії проникнуть в будинок, то вони винесуть цей сейф. А хороший сейф я заховаю. І буду зберігати там цінні речі та документи.

- А чому ви вирішили, що злодії до вас неодмінно проникнуть, – продовжив діалог я. – У вас погані двері? Або замки слабкі?

- Можливо ... Я в них не розбираюся. Ось і вирішив перестрахуватися.

Чоловік все ж купив 2 сейфи. Поки йому так спокійніше”.

Тож дніпряни намагаються захистити себе всіма силами. Є й інші варіанти захисту, наприклад, хтось міняє замки та двері, хтось встановлює сигналізацію. Проте найголовніше, всі прагнуть лише одного – захистити себе!

© 2020 odessa-inform

Мої відео