Odessa inform

Випадки вандалізму на Катеринославському бульварі та Барикадній вулиці!

Випадки вандалізму на Катеринославському бульварі та Барикадній вулиці!
9330 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі різко почала рости кількість випадків прояву вандалізму. Мініскульптуру «Дніпровський трамвай», яка присвячена першому у місті трамваю, котрий запустили у 1897 році, було пошкоджено! Її відкрили досить нещодавно в рамках проєкту “Відчуй Дніпро”. Тож як можна було підняти руку на те, що створили для доброустрою міста? Не розуміє ніхто.

Один з творців проєкту, Карен Агаджанян повідомив на своїй сторінці в Facebook, що в скульптури пошкоджений маленький струмоприймач. Карен написав, що за кожною скульптурою пильнує камера відеонагляду. Тож спіймати вандалів буде не так вже й складно. Також він повідомив, що витвір мистецтва найближчим часом буде проведений до первозданного вигляду.

В різних частинах міста Дніпро розташовано 8 скульптур. “Дніпровський трамвай” – це історичний символ трамвайного маршруту, який простягався вулицею Шевченка та Катеринославським бульваром. Фігурка була спроєктована скульптором Романом Домашичем та має висоту близько 15 см.

В центрі міста стався ще один неприємний випадок вандалізму, невже це одна й та сама людина, чи група людей коїть такий безлад?

Хулігани розмалювали перший поверх історичної будівлі. Пошкоджений дім знаходиться на вулиці Барикадній. Ця споруда має велике значення для архітектурної спадщини. Будинок побудований в п'ятдесятих роках дев'ятнадцятого сторіччя. Цей дім дуже важливий для архітектури міста, він найкраще відбиває класицистичний стиль минулого. Адже не так вже й багато будівель зберегли пам’ять про нього.

На першому поверсі споруди розміщується ресторан, на фасаді якого декілька днів тому невідомі зловмисники нанесли незрозумілі символи. Проте що це таке: хула ресторану чи спроба знищити об’єкт історичного значення, розповість поліція.


© 2020 odessa-inform

Мої відео