Odessa inform

Як в Дніпрі готуються до настання теплих часів?

Як в Дніпрі готуються до настання теплих часів?
8529 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сніги вже почали розтавати, а це означає, що до нас потроху починає все ж таки приходити весна. Дерева прокидаються, а це означає, що вже час починати приводити парки до ладу. Цього року в Дніпрі планують відремонтувати та прибрати всі парки, тому роботу вже почали.

У парку Т. Г. Шевченка продовжують ремонтувати дитячі майданчики підрізати дерева та очищувати пляж. Для проведення цих робіт вже встигли залучити й техніку. Вантажний транспорт весь час завозить необхідні матеріали та вивозить сміття. Чотири підіймачі допомагають поратись із деревами. Та от є речі, які, на жаль, комунальники виправити не можуть. Адже, за їхніми словами, найгірше те, що найбільшу кількість клопотів завдає не природа, а вандали, які то малюють на стінах, лавах, то знищують красу та гармонійність природи. Велику кількість проблем спричиняють наркомани. Вони пишуть свої послання на всьому, що потрапляє їм під руку. Також останнім часом звідкись з’явилась тенденція чіпляти наліпки на ліхтарі. За підрахунками комунальників, вони витратять не менше 2 тижнів для того, щоб якось уладнати цю ситуацію.

Також роботу розпочали ще й в Новокодацькому парку. Проте там зараз працюють безробітні жителі міста, яких залучили до допомоги. Година роботи в парку коштує 36,11 гривні. Тож працюють всі ті, хто вже зареєструвався в центрі зайнятості. За словами Людмили Черкез, така практика принесе лише двобічну користь. По-перше, місто буде чистим, а по-друге, заробити зможуть ті, хто не має зараз постійного місця роботи. Останнім часом такою можливістю цікавляться понад півтори сотні жителів міста. А влада Дніпра цього року вирішила виділити фінансування у розмірі 1 мільйон 230 тисяч гривень лише на доброустрій міста. Почати вирішили з парків, а потім продовжать і по всьому Дніпру.

© 2020 odessa-inform

Мої відео