Odessa inform

Новий вид шахрайства, який винайшли в Дніпрі!

Новий вид шахрайства, який винайшли в Дніпрі!
9403 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами Дніпрян, схоже, інтернет дарує шахраям безмежне поле для вигадок все нових та нових видів обману. На Дніпровщині винайшли новий варіант того, як можна надурити довірливих громадян. Тож аби більше ніхто не потрапив у таку халепу, місцевий чоловік вирішив розповсюдити інформацію про те, що з ним нещодавно трапилось.

Кілька днів тому Максима М’якоту ледве не надурили на гроші. Та якщо раніше грабували тих, хто купує товари, то цього разу вирішили надурити продавця. Максим вирішив продати футболку на “ОЛХ”. Лише він встиг викласти повідомлення, як йому написала якась дівчина. Вона одразу попросила реквізити картки, прізвище, ім’я та по батькові, після чого сказала, що завтра надішле кошти. Після того, як чоловік повідомив всю необхідну інформацію, йому зателефонували нібито з банку для того, щоб підтвердити зарахування кодом зі смс. Проте як виявилось, номер належав шахраям.

Максим написав: «Так ось, коли подзвонили типу з банку, сказали, що мені хочуть перекласти гроші, назвали ту суму, про яку в Вайбері до цього домовилися і почали говорити, що це від юридичної особи та потрібно провести якісь маніпуляції з перекладом, коротше дуже красиво і грамотно наговорили, але я паралельно в онлайн підтримки банку дізнався, що номер не їхній, і він зазначений, як шахрайський. Тож будьте уважні. Всім успіхів".

А ми нагадуємо, що на території нашого регіону частими стали випадки телефонного шахрайства. Тож запам’ятайте, що банк ніколи не питає термін дії картки та код з іншого боку картки через телефон. Тож якщо вас просять назвати якісь особисті дані, краще зателефонуйте на гарячу лінію банку та повідомте їм про те, що відбувається. Там вам точно скажуть, чи проводиться та чи інша перевірка. Шахраї завжди використовують момент раптовості.

© 2020 odessa-inform

Мої відео