Odessa inform

Як в Дніпрі намагаються боротись із порушниками паркування автомобілів?

Як в Дніпрі намагаються боротись із порушниками паркування автомобілів?
9078 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі все частіше почали стикатись із випадками незаконного паркування авто. Або паркуванням авто в незазначених для цього місцях. Поліція багато разів зверталась до населення із проханням припинити це робити, проте їхні намагання проігнорували. Тож тепер вони вирішили перейти до жорсткіших попереджень.

Лише за один день в Дніпрі встигли евакуювати приблизно пів сотні автівок, які залишили в незазначеному для них місці. Про таку ініціативу поліції повідомила Інспекція з питань контролю за стоянками Дніпровської міськради та патрульної поліції. Під час розповіді Марія Олейніченко зазначила, що така ініціатива допомагає поліції боротись із правопорушниками, які створюють небезпечні ситуації на дорогах та пішохідних зонах. Адже машина, яка знаходиться в непризначеному для цього місці блокує можливість вільного пересування для інших, що призводить до аварій та інших непередбачуваних ситуацій.

В поліції зауважили, що “щодня в місті забирають на штрафмайданчик близько 40-50 авто, за останні пів року їх кількість склала 2-3 тисячі. Але поліціянти не розуміють, чому кількість правопорушників від цього не стає меншою. Можливо, через те, що дехто з правопорушників вважає, що якщо його автівку поки не евакуювали, йому можна робити що завгодно. Проте є й інший бік медалі: Ті, хто раніше вже отримував штраф за таке правопорушення, більше не повторює своєї помилки. Тож повільно, проте впевнено поліція потроху виправляє цю ситуацію.

За словами працівників правоохоронних органів, найпоширенішими порушеннями є зупинка і стоянка на пішохідних переходах, виїздах з прилеглих територій, поряд із зупинками громадського транспорту. В центрі міста ігнорують правила на вулицях Троїцькій, Челюскіна, Барикадній – там, де найбільше офісних будівель.

© 2020 odessa-inform

Мої відео