Odessa inform

Червоні троянди як символ пам’яті та єдності: сьогодні поклали квіти до пам’ятника Шевченка у Дніпрі на честь Дня соборності!

Червоні троянди як символ пам’яті та єдності: сьогодні поклали квіти до пам’ятника Шевченка у Дніпрі на честь Дня соборності!
104258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єдність духом та тілом – це те, що виділяло нас серед усіх народів не одне століття. Ми завжди були мужніми та братніми. Про це нам нагадують наші предки зі сторінок підручників. Відважні воїни, які боронили землі до останньої краплі крові. Наші письменники, художники, артисти, митці, які кричали про долю України, не для того, аби стати відомими, а для того, аби їх почули. Наші прадіди, які поклали життя під час Другої світової війни. Тож аби бути гідними називатися їхніми дітьми, ми маємо пам’ятати та передавати пам’ять про них у віки.

Тож сьогодні, аби нагадати собі про те, що ми єдині, Дніпряни поклали великі букети червоних троянд до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченко. Сьогодні Україна святкує День соборності. Проте дата обрана не просто так, дата символічна. Саме цього дня, 1919 року було проголошено Акт злуки УНР та ЗУНР. Тож за словами Ольги Горб, саме з цього дня ми стали дійсно єдині. Не лише нашими серцями, а й нашими тілами, тож берегти пам’ять про це, наш обов’язок!

Едуард Піддубний наголосив, що саме в такі важкі часи нам необхідно берегти пам’ять про тих, хто зберіг нашу єдність. Через те, що зараз відбувається на Донбасі, ми маємо бути ближчими один до одного. Аби мати змогу зберегти спокій, який так відчайдушно берегли наші пращури. Це свято має стати нагадуванням для кожного українця, хто він є, і наскільки важливо зберегти свою Батьківщину!

Нагадуємо, що 22 січня – це день проголошення в 1919 році Акта Злуки (Злуки) Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Це свято офіційно встановив Леонід Кучма. Його встановили для того, аби жила пам’ять про українську історію.

А наша команда D1 приєднується до всіх привітань, які ви вже почули. Ми бажаємо вам берегти єдність у вашій родині. Адже саме з неї й починається країна. Бережіть тих, хто поруч з вами, та найголовніше, будьте здорові!

© 2020 odessa-inform

Мої відео