Odessa inform

Масові протести у Києві: ґанок КСУ закидали фаєрами та шинами

Масові протести у Києві: ґанок КСУ закидали фаєрами та шинами
57104 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під стінами Конституційного суду України вранці лунали гасла: «Чемодан! Вокзал! Ростов!» та «Ганьба!». Мітингарі протестували проти визнання неконституційною статті ККУ 366-1 про кримінальну відповідальність за недостовірне декларування доходів чиновників та незаконне збагачення.

Таким чином, КСУ фактично відкинув країну у 1991-й рік, коли взагалі не існувало антикорупційних законів. Учасники протестів закидали ґанок Конституційного суду на вулиці Антоновича фаєрами та шинами, а також влаштували перфоманс, під час якого пропонували придбати суддям квитки в Ростов.

«Однозначно те, що виробляє зараз Конституційний суд — це загроза національній безпеці. Юридичних механізмів, як заставити Конституційний суд стати трохи сміреннішими, їх практично немає, тому що до кінця каденції їх ніхто не може якось прибрати, з одного боку. Ніхто ж не каже, що ми не можемо відкривати кримінальні провадження за статтею «Державна зрада», — заявив телеканалу D1 відомий телеведучий Сергій Притула.

«Це вже не якісь там не червоні лінії, а це вже пора діяти, мобілізувати суспільство, ви бачите, що тут представники абсолютно всіх політичних течій. Це повна бездіяльність правоохоронної системи, судової разом з прокурорською, яку потрібно просто винищувати», — вважає речник міжнародної розвідувальної спільноти «InformNapalm» Михайло Макарук.

Нагадаємо, що значна частина суддів КСУ отримали свої посади ще за часів Віктора Януковича, в тому числі його голова Олександр Тупицький. Тому президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про припинення повноважень усіх діючих суддів КСУ. Цим документом їх рішення про скасування відкритого електронного декларування доходів чиновників визнається «нікчемним» і не матиме правових наслідків.



Теги: Конституційний суд України,мітинг,недостовірне декларування,чиновники,корупція

© 2020 odessa-inform

Мої відео