Odessa inform

Суд для обрання запобіжного заходу директору «Дніпровського метрополітену» перенесли

Суд для обрання запобіжного заходу директору «Дніпровського метрополітену» перенесли
22821 ПЕРЕГЛЯДІВ

Засідання перервали через організаційні питання. Ухвалення остаточного рішення очікується 29 серпня.

27 серпня у Бабушкінському суді Дніпра обирали запобіжний захід Андрію Ліпьошкіну, директору КП «Дніпровський метрополітен». Йому 19 серпня було повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
Прокурор просив про тримання під вартою із заставою в розмірі 30 мільйонів гривень та відсторонення від посади. Але через організаційні питання у суді засідання довелося перервати. Ухвалення остаточного рішення прийматимуть на наступному, яке відбудеться 29 серпня.

Нагадаємо, Андрію Ліпьошкіну вручили підозру у службовій недбалості, внаслідок якої державі спричинені багатомільйонні збитки. Вона складається з двох епізодів. Перший — зайве перераховані 239 млн. грн. за начебто виконані роботи турецькій компанії «Лімак». При цьому фактично робіт було виконано всього лише на 13,8 млн. грн. А виконав їх субпідрядник «Дніпрометробуд».
Другий епізод стосується оплати робіт, які були зазначені ще у попередньому контракті (до перемоги у тендері «Лімаку»), коли було сплачено близько 14 млн. грн. бюджетних коштів. Ці роботи в подальшому були виключені з контракту на підставі документу, який не мав юридичної сили.

">

 

Теги: КП «Дніпровський метрополітен»,суд, Дніпро

© 2020 odessa-inform

Мої відео