Odessa inform

Директору дніпровського КП «Гідроспоруди» загрожує три роки за ґратами

Директору дніпровського КП «Гідроспоруди» загрожує три роки за ґратами
9879 ПЕРЕГЛЯДІВ

На два місяці відсторонити від посади керівника КП «Гідроспоруди» Валентина Лазарєва вимагає Дніпропетровська місцева прокуратура №2. Засідання з цього приводу відбулося в Жовтневому райсуді.

«Слідство дійшло обґрунтованого висновку, що Валентин Лазарєв може незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження, тим самим перешкоджати кримінальному провадженню, а також вчинити нове подібне кримінальне правопорушення», — заявив під час судового засідання прокурор Дніпропетровської місцевої прокуратури №2 Максим Таран.

Нещодавно керівнику КП «Гідроспоруди» вручили підозру в отриманні неправомірної вигоди шляхом зловживання службовим становищем. Прокуратура відкрила кримінальне провадження через ремонт ВАЗу 2001 року випуску за 240 тис грн. При цьому вартість автівки, згідно з автотоварознавчою експертизою, у 4 рази менша від витрачених на неї бюджетних коштів.

Акти виконаних робіт підписав саме Валентин Лазарєв. Після чого у березні 2020 року гроші комунального підприємства надійшли на рахунок ТОВ «Автосервіс груп», яке здійснювало ремонт автівки.

Проте ухвалу 13 липня так і не винесли, оскільки захисники Валентина Лазарєва та прокурор висловилися проти стаціонарної відеофіксації судового засідання двома телеканалами. Попри це суддя Жовтневого райсуду Кирило Шелестов дозволив відеозйомку. Після чого адвокат Вадим Єсауленко заявив про відвід судді: «Вбачається упередженість навіть супротив думки прокурора».

Ані процесуальний керівник у кримінальному провадженні, ані Валентин Лазарєв та його адвокати жодних коментарів по цій справі не дають. Винести рішення щодо відводу Кирила Шелестова та призначити дату наступного засідання має інший суддя.

Теги: КП «Гідроспоруди»,кримінальне провадження, Дніпро,суд,директор,Валентин Лазарєв

© 2020 odessa-inform

Мої відео