Odessa inform

СБУ викрила угруповання, яке виготовляло контрабандні цигарки для продажу в ЄС

СБУ викрила угруповання, яке виготовляло контрабандні цигарки для продажу в ЄС
61299 ПЕРЕГЛЯДІВ

Весь процес — від вирощування до збуту — проходив у чотирьох регіонах країни. На Дніпропетровщині на промисловій лінії підпільно виробляли цигарки під виглядом відомих світових брендів. Про це інформує пресслужба СБУ.

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, яке нелегально виготовляло та переправляло контрабандою великі партії цигарок до Євросоюзу. Діяли масштабно — у чотирьох регіонах країни. Тютюн вирощували у Херсонській області, потім сировину переправляли до Одеської області та Дніпропетровщини, де на двох лініях підпільно виробляли цигарки під виглядом відомих світових брендів. Одна з них функціонувала на легальному тютюновому виробництві, інша діяла незаконно. Потім вже готову продукцію перевозили на Закарпаття, звідки транспортували до Європи.

«За попередньою інформацією, щодня зловмисники виготовляли до 15 тисяч пачок цигарок, — повідомляють у відомстві. — Під час одночасних слідчих дій у чотирьох областях правоохоронці виявили понад 1,5 мільйона пачок цигарок та майже 15 тонн готового до фасування тютюну».

Наразі тривають слідчі дії, розпочато кримінальне провадження. Ділкам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

© 2020 odessa-inform

Мої відео