Odessa inform

Укрпошта не братиме гроші за зберігання посилок

Укрпошта не братиме гроші за зберігання посилок
203213 ПЕРЕГЛЯДІВ

Укрпошта повідомляє про зміни умов доставки. Через карантин компанія вирішила обмежити контакти клієнтів з працівниками відділень, аби убезпечити усіх від можливості зараження вірусною інфекцією. Про це повідомили на сайті оператора поштового зв'язку.

До 3 квітня Укрпошта частково змінює умови доставки, вручення та зберігання реєстрованих поштових відправлень «Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт» та «Укрпошта SmartBox». Рекомендовані поштові відправлення (крім листів з позначкою «Судова повістка») вкладатимуть до поштових скриньок адресатів. Якщо абонентська скринька несправна, людей інформуватимуть про надходження листів через інтернет, або домашні чи мобільні телефони.

Листи з позначкою «Судова повістка» доставлятимуть відповідно до звичних правил надання послуг поштового зв’язку.

«З 17 березня 2020 р. і до закінчення карантину в усіх об’єктах поштового зв’язку плата за зберігання реєстрованих поштових відправлень, зокрема «Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт» та «Укрпошта SmartBox» не стягується. Також безкоштовним буде зберігання вхідних (імпортних) відправлень з-за кордону», — йдеться на сайті компанії.

Під час карантину «Укрпошта» працюватиме у звичному режимі, але, зазначають у компанії, додадуться декілька правил поведінки у поштовому відділенні.

Так у відділеннях зявляться жовті лінії, за які не можна заходити, якщо біля стійки обслуговується клієнт. Користувачів просять не заходити до відділення, якщо в ньому вже є черга з людей та інформують про введення «щасливих годин».

«В Укрпошті працюють «щасливі години», коли комісія за сплату комунальних платежів до 13:00 вдвічі менша, ніж після. Якщо у вас є така можливість, приходьте після 13:00, щоб найменш захищені верстви населення, а також групи найбільшого ризику для коронавірусу змогли скористатися нашими послугами вранці», - прохають у компанії.

© 2020 odessa-inform

Мої відео