Odessa inform

Україна відправила до Італії гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом

Україна відправила до Італії гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом
118085 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 квітня п’ять тонн дезінфікуючої рідини відправились літаком Нацгвардії до Риму. Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Вантаж до Італії МВС відправив відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу. У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо, — заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тон спеціальних санітайзерів, які будуть використовуватися для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», — повідомив Гончаров та додав, що італійський уряд висловив вдячність Україні за підтримку.

За словами чиновника, дві бригади українських лікарів вже працюють у двох госпіталях Італії. Щовечора під час онлайн-конференцій з українськими колегами вони розповідають, як в Італії налагоджена медична, епідеміологічна та превенційна робота. І цей досвід наші лікарі можуть вже сьогодні використовувати у боротьбі з вірусом.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку українському керівництву за допомогу та підтримку та зазначив, що в Італії дуже тепло зустріли українських лікарів як колеги, так і пацієнти. А італійські лікарі надзвичайно пишаються цією співпрацею.

© 2020 odessa-inform

Мої відео