Odessa inform

Більше половини українських лікарень — недофінансовані

Більше половини українських лікарень — недофінансовані
33721 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 червня Міністерство охорони здоров’я України готує екстрені заходи фінансування лікарень. Про це під час брифінгу 5 травня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністерство дійшло висновків, що більше половини українських лікарень недофінансовані і не мають змоги надавати людям медичну допомогу в повному обсязі.

«Більше половини наших лікарень у 2020 році отримують фінансування менше, ніж це було у 2019 році. Якщо нічого не змінити, то мільйони українців будуть позбавлені доступу до нормального медичного забезпечення. Це не означає, що ми збираємося згортати реформу. Навпаки, її треба реалізувати, але суттєво змінивши», — розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Збільшити бюджет лікарень планують з 1 червня. Більше коштів виділять всім установам, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану допомогу. Головним закупівельником залишать Національну службу здоров'я України. Тобто до лікарень усі гроші й надалі йтимуть через цю установу.

Крім того, зазначив міністр, з 11 травня МОЗ почне проводити детальну експертизу всієї медичної інфраструктури, аби визначити спроможність та ефективність мережі. Також у травні розроблять та затвердять державні стандарти надання медичної допомоги.

© 2020 odessa-inform

Мої відео