Odessa inform

Дитячі психотравми можуть призвести до наркозалежності

Дитячі психотравми можуть призвести до наркозалежності
230127 ПЕРЕГЛЯДІВ

Однією з причин, які можуть призвести до наркозалежності у підлітків, є психотравми у дитячому віці, стверджує завідувач відділенням реабілітації Дніпропетровського обласного наркологічного диспансеру Андрій Шаповалов. Таку важливу, у наш час тему, підняли в проєкті "7218".

Дуже часто підлітки починають вживати наркотики внаслідок важких відносин у родині, домашнього насильства, самотності. На жаль, останнім часом спеціалісти спостерігають значне зниження віку наркозалежних. Якщо двадцять років тому до наркологічного диспансеру потрапляли молоді люди від двадцяти років, то сьогодні це підлітки 13-14 років. Є цілий ряд факторів, на які батькам слід звертати увагу, щоб запобігти біді. Насамперед, це зміна поведінки - дитина стає агресивною, дратівливою без причини, часто буває апатичною. Також різко змінюється коло інтересів, з'являються нові друзі. Дитина починає приховувати свої контакти, спілкування у соціальних мережах та витрачати більше грошей. З дому можуть зникати речі. Знижується інтерес до шкільних занять.

Як треба себе поводити батькам, аби запобігти біді, а також, що слід робити, якщо є підозри щодо вживання наркотиків дитиною.

© 2020 odessa-inform

Мої відео