Odessa inform

Президент наклав вето на закон про хімічну кастрацію

Президент наклав вето на закон про хімічну кастрацію
145998 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх. Нормативний документ повернувся до Парламенту з пропозиціями президента.

Така інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради в картці закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості" .

"Готується на розгляд вето президента", - йдеться у графі щодо стану проходження розгляду закону.

11 липня депутати ухвалили закон у першому читанні, а за тиждень тодішній спікер Парламенту Андрій Парубій підписав його та направив на погодження голові держави. Відповідно до запропонованих змін, препарати, що зменшують лібідо та сексуальну активність, примусово вводять злочинцям віком від 18 до 65 років.

Посилити відповідальність за статеві злочини та захистити дітей від насильства просили українці. Відповідна петиція за місяць набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тоді країну сколихнула новину про вбивство та зґвалтування 11-річної дівчинки Дар’ї Лук’яненко із селища Іванівки, що на Одещщині. Підозра впала на 22-річного односельчанина дівчинки.

Читайте також: Примусова кастрація: Верховна Рада посилила покарання для педофілів

© 2020 odessa-inform

Мої відео