Odessa inform

“Нам усім потрібно домовлятися, як співіснувати в багатоквартирному будинку” – експерт

“Нам усім потрібно домовлятися, як співіснувати в багатоквартирному будинку” – експерт
89605 ПЕРЕГЛЯДІВ

ОСББ – найкращий варіант управління багатоквартирним будинком. Мешканці беруть на себе відповідальність – наводити лад у оселях власними силами. Водночас люди отримують безліч нових можливостей – самостійно формують бюджет, обирають підрядників і вирішують, які роботи слід проводити насамперед.

У цьому переконана громадська діячка спільноти «ПроОСББ», членкиня національної ради при КМУ з питань ОСББ Катерина Чижик.

“Якщо влаштовує, це може бути якийсь інший управитель. Або ж усі можуть розподілити функції і робити все самостійно, без управителя. Це теж варіант, який прийнятний для маленького будинку. Однак, як показує практика, найдієвішим є створення ОСББ як механізму організації”,  – прокоментувала Катерина Чижик.

Під час ефіру програми “Точка дотику” дніпрянка Юнона Стащенко поділилася власною історією. Їй разом з іншими мешканцями багатоквартирного будинку так і не вдалося організувати ОСББ. З тих пір люди мають платити квартплату керуючій компанії – КП «Житлове господарство Самарського району». Тарифи, за словами Юнони, невиправдано високі, і належних послуг за ці гроші люди не отримують.

Юнона поділилася аматорським відео, у якому продемонструвала стан свого подвір'я та під`їзду.

Вихід із ситуації, що склалася, громадська діячка Катерина Чижик бачить один – розірвати кабальні умови з управителем та обрати більш комфортну форму організації.

Нагадаємо, два роки тому набув чинності Закон України "Про житлово-комунальні послуги". Частина нововведень почала діяти у 2018 році, інша  – з 1 травня 2019-го, ще низка положень – з 10 червня 2019 року.  Що змінилося та які недоліки, – у нашій анімації.

Докладніше про “Новий закон про ЖКП” – експерти у програмі “Точка дотику”.

© 2020 odessa-inform

Мої відео