Odessa inform

Олексій Гончаренко новий прем'єр-міністр України!

Олексій Гончаренко новий прем'єр-міністр України!
35243 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Верховної Ради України внесли кандидатуру Олексія Гончарука на посаду прем'єр-міністра. Його запропонував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив представник президента у парламенті Руслан Стефанчук у кулуарах Ради. Оскільки президентська партія "Слуга народу" отримала більшість місць у Раді, то, найімовірніше, Гончарук стане майбутнім прем'єр-міністром України.

Пізніше після засідання фракції "Слуга народу" представник президента у парламенті Андрій Герус заявив, що Гончарук став новим прем'єр-міністром України.

Що відомо про кандидата:

Олексій Гончарук – магістр права (навчався у Міжрегіональній академії управління персоналом). Працював молодшим юристом ТОВ "Городнянський завод продтоварів".

·         З 2005-го по 2008 рік працював юристом в інвестиційній компанії PRIOR-Invest, із другої половини 2006 року очолював юридичний відділ цієї компанії. З 2008 року – арбітражний керівник, засновник і керуючий партнер юридичної фірми Constructive Lawyers, що спеціалізується на наданні юридичних послуг у сфері інвестування та фінансування будівництва нерухомості.

·         З 2009 року – голова Всеукраїнської громадської організації "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам". Заступник генерального директора ТОВ "Перша Українська Індустріально-Інвестиційна Компанія".

·         На виборах до Верховної Ради у 2014-му балотувався від "Сили людей". Радник першого віцепрем'єр-міністра Степана Кубіва. Голова третейського суду при "Союзі інвесторів України". З 2015-го по 2019-й – голова незалежної експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO).

·         З 2019-го – заступник глави Офісу президента з економічних питань.

Політик очолив Офіс ефективного регулювання. Це організація, яка фінансується ЄС. Вони працювали разом із органами влади різних рівнів, розробляли рішення і підтримували роботу "реформаторів у міністерствах". Самостійно Офіс нічого втілити в життя не міг, проте під керівництвом Гончарука взяв участь у:

·         скасуванні обов'язкових печаток на документах;

·         продажу надр через аукціони;

·         запуску малої приватизації;

·         створенні можливості оплачувати з мобільного рахунку невеликі покупки.

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео