Odessa inform

1000 дол. США за уникнення відповідальності та переміщення товарів через кордон – на Одещині затримано прикордонника

1000 дол. США за уникнення відповідальності та переміщення товарів через кордон – на Одещині затримано прикордонника
333000 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримано службову особу Білгород-Дністровського прикордонного загону – інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Старокозаче» Державної прикордонної служби України на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, прикордонник вимагав від громадянина 1000 дол. США за непритягнення до встановленої законом відповідальності
та сприянні у переміщенні товарів народного споживання через державний кордон України, поза межами пунктів пропуску.

Правоохоронці затримали інспектора в порядку ст. 208 КПК України під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Протиправну діяльність прикордонника викрили прокурори спільно зі слідчими 2 слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативними співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та Відділом внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,хабар,Держприкордонслужба,прикордонник

© 2020 odessa-inform

Мої відео