Odessa inform

Близько мільйона гривень до держбюджету: стягнення банківської гарантії за позовом спецпрокуратури регіону

Близько мільйона гривень до держбюджету: стягнення банківської гарантії за позовом спецпрокуратури регіону
367073 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За втручання Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Господарським судом м. Києва зобов’язано одну з банківських установ перерахувати до державного бюджету близько 1 млн. грн. банківської гарантії. Вказана сума має бути виплаченла за неналежне виконання постачальником своїх зобов’язань перед Міністерством оборони України на поставку індивідуального обмундирування для військовослужбовців.

   Установлено, що в липні 2018 року банківською установою видано банківську гарантію, згідно з якою банк бере на себе безумовні та безвідкличні зобов`язання виплатити Міністерству оборони України суму, визначену цією гарантією, у разі невиконання або неналежного виконання постачальником умов договору щодо закупівлі обмундирування для військовослужбовців. Проте постачальник порушив строки виконання договірних зобов’язань, внаслідок чого зазначений товар поставлений із запізненням, у зв’язку із чим, МОУ направило до банківської установи вимогу щодо сплати суми банківської гарантії, яка була залишена останньою поза увагою.

   Не погоджуючись із діями банківської установи, Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону подано позов до Господарського суду м. Києва щодо зобов’язання банківської установи виплатити на користь Міністерства оборони України суму банківської гарантії.

   14.06.2021 за рішенням суду з банківської установи підлягають стягненню до державного бюджету грошові кошти у сумі близько 1 млн. гривень.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі вживатиме заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,рішення суду,один мільйон грн,подано позов,банківська установа,вимога,спецпрокуратура

© 2020 odessa-inform

Мої відео