Odessa inform

На хабарі у 1 тисячу доларів затримано посадовця ліцею-інтернату: Сумська спеціалізована прокуратура

На хабарі у 1 тисячу доларів затримано посадовця ліцею-інтернату: Сумська спеціалізована прокуратура
423841 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт протиправної діяльності заступника начальника з навчальної роботи Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

   Установлено, що полковник ДПСУ, разом із спільницею, вимагали та одержали від громадянки України неправомірну вигоду в сумі 1 тисячі доларів США за сприяння у забезпеченні зарахування її сина на навчання у вказаний навчальний заклад.

   12.06.2021 обох спільників затримано після отримання ними вказаної суми неправомірної вигоди. Затримання відбулося за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Суми) Територіального управління Держаного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за оперативного супроводження відділу внутрішньої та власної безпеки по Сумському прикордонному загону ГВВБ «Схід» ДПСУ.

   Наразі у кримінальному провадженні тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії.

   Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає обом фігурантам покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура,Сумська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,задокументовано ,затримано,полковник ДПСУ,«Кадетський корпус»,тисяча доларів США

© 2020 odessa-inform

Мої відео